On Spot

“It’s all electric energy, anyway” 

 

 

Αποχαιρετισμός στον μεγάλο Florian Schneider, συνιδρυτή των Kraftwerk, του γερμανικού ηλεκτρονικού δίδυμου που άλλαξε τα πάντα σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο ακούγεται η μουσική. «Οι Kraftwerk δεν είναι μπάντα», είπε ο Schneider στους Rolling Stone το 1975. «Είναι μια ιδέα. Το ονομάζουμε «Die Menschmaschine», που σημαίνει «η ανθρώπινη μηχανή». Δεν είμαστε το συγκρότημα. Είμαι εγώ και ο Ralf είναι ο Ralf. Και οι Kraftwerk είναι ένα όχημα για τις ιδέες μας. " Όπως είπε κάποτε ο συνεργάτης του Ralf Hütter, ο Schneider ήταν ο «υγιής φετιχιστής» της ομάδας - η μηχανή στο mensch-machine.

Ο Kraftwerk απολάμβανε πάντα τη φήμη του ως εγκεφαλικός τεχνοκράτης. Όταν ο Lester Bangs του Creem παραπονέθηκε ότι η μουσική τους ήταν αντι-συναισθηματική, ο Schneider απάντησε: «Το« Emotion »είναι μια παράξενη λέξη." Κατά κάποιο τρόπο, ταιριάζει ότι όταν το γκρούπ ανακοίνωσε τα θλιβερά νέα  για τον θάνατο του Σνάιντερ στα 73, αποκαλύφθηκε επίσης ότι πέθανε πριν από ένα μήνα και θάφτηκε ιδιωτικά - ένας πολύ Kraftwerk τρόπος να το κάνει.

Αποχαιρετισμός του μεγάλου Florian Schneider, συνιδρυτή του Kraftwerk, του γερμανικού ηλεκτρονικού δίδυμου που άλλαξε τα πάντα σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο ακούγεται η μουσική. «Ο Kraftwerk δεν είναι μπάντα», είπε ο Schneider στους Rolling Stone το 1975. «Είναι μια ιδέα. Το ονομάζουμε «Die Menschmaschine», που σημαίνει «η ανθρώπινη μηχανή». Δεν είμαστε το συγκρότημα. Είμαι εγώ. Ralf είναι Ralf. Και το Kraftwerk είναι ένα όχημα για τις ιδέες μας. " Όπως είπε κάποτε ο συνεργάτης του Ralf Hütter, ο Schneider ήταν ο «υγιής φετιχιστής» της ομάδας - η μηχανή στο mensch-machine.
 
Ο Kraftwerk απολάμβανε πάντα τη φήμη του ως εγκεφαλικός τεχνοκράτης. Όταν ο Lester Bangs του Creem παραπονέθηκε ότι η μουσική τους ήταν αντι-συναισθηματική, ο Schneider απάντησε: «Το« Emotion »είναι μια παράξενη λέξη." Κατά κάποιο τρόπο, ταιριάζει ότι όταν η ομάδα ανακοίνωσε τα θλιβερά νέα σήμερα για τον θάνατο του Σνάιντερ στα 73, αποκαλύφθηκε επίσης ότι πέθανε πριν από ένα μήνα και θάφτηκε ιδιωτικά - ένας πολύ Kraftwerk τρόπος να το κάνει

Οι ROLLERS OF BEDLAM είναι ένα συγκρότημα με έδρα το Λονδίνο, εμπνευσμένο από ένα ευρύ φάσμα ροκ μουσικής (κλασικό ροκ, post rock, punk, post punk, psychedelic). Η δημιουργία ενός φρέσκου και μοναδικού ήχου που είναι δύσκολο να συνδυαστεί, με στίχους που αποτυπώνουν τις κοινωνικές αλληλεπιδράσεις της καθημερινής ζωής και των σχέσεων, οι Rollers, με τη στάση τους στο πρόσωπό σας, μπορούν να περιγραφούν μόνο ως πρωτότυπη ροκ μουσική της σημερινής εποχής.

WHO:The comeback

Ταιριάζουν...διαμένουν σε ξεχωριστά ξενοδοχεία και ηχογράφούν χωρίς να βρίσκονται ποτέ στο ίδιο δωμάτιο.

Αλλά ο Roger Daltrey και ο Pete Townsent μπορούν ακόμα να δημιουργήσουν κάτι απο την παλιά μαγεία.

Εχουν έναν νέο δίσκο που απλά τιτλοφορείται "Who" και είναι μόλις το δεύτερο τους album τα τελευταία 3 χρόνια.

Για 30 και πλέον χρόνια, οι Cosmic Psychos έχουν φτιάξει ένα μονοπάτι από άδειους κάδους μπύρας και σπασμένα τύμπανα αυτιών σε όλο τον κόσμο.Αυτή είναι η ιστορία τους.

 

This is Dublin calling!

Υπάρχει κάτι στο ζυθοποιείο στην πρωτεύουσα της Ιρλανδίας - και δεν είναι μόνο η Guinness(sic). Πέρνωντας ενέργεια από τη μακρόχρονη μουσική και την καλλιέργεια ποτών της χώρας, μια νέα συγκομιδή συγκροτημάτων χρησιμοποιεί το θόρυβο και τη δυσαρέσκεια και την διαμορφώνει σε μερικές από τις πιο συναρπαστικές μουσικές υπόγειους κιθάρες που έχει δει εδώ και χρόνια. Στην πρώτη γραμμή αυτού του πακέτου είναι και οι Fontaines D.C.

Οι δύο κιθαριστές του συγκροτήματος ακούγονται θορυβώδεις με μία μοναδική υπνωτική σχεδόν αίσθηση.. Η κορύφωση όμως έρχεται  από τον τραγουδιστή Grian Chatten - έναν άνθρωπο του οποίου η πυκνή ιρλανδική προφορά είναι γεμάτη από τις  ιστορίες απογοήτευσης και διανοητικής διάλυσης. Σφίγγοντας το μικρόφωνο του στέκεται σαν ένα δεκανίκι, είναι παρατηρητής όλων αυτών , ένας αναστατωμένος και καυστικός νευρικός κύριος .

 

 

Υπάρχει κάτι στο ζυθοποιείο στην πρωτεύουσα της Ιρλανδίας - και δεν είναι μόνο Guinness. Φωτιζόμενη από τη μακρόχρονη μουσική και την καλλιέργεια ποτών της χώρας, μια νέα συγκομιδή συγκροτημάτων χρησιμοποιεί το θόρυβο και τη δυσαρέσκεια και την διαμορφώνει σε μερικές από τις πιο συναρπαστικές μουσικές υπόγειους κιθάρες που έχει δει εδώ και χρόνια. Στην πρώτη γραμμή αυτού του πακέτου είναι το Fontaines D.C.
 
Είναι ζωντανό που η Fontaines D.C. έρχεται πραγματικά στη δική τους. Ένα τμήμα ρυθμού οδήγησης φορτώνεται προς τα εμπρός, καθώς οι διπλοί κιθαριστές του συγκροτήματος ακούγονται θορυβώδες πάνω από τη μάχη, την υπνωτική προσέγγιση του κύκλου. Όλα ξεχωρίζουν από τον τραγουδιστή Grian Chatten - έναν άνθρωπο του οποίου η πυκνή ιρλανδική προφορά είναι γεμάτη από τις απογοητευμένες ιστορίες απογοήτευσης και διανοητικής διάλυσης. Σφίγγοντας το μικρόφωνο του στέκεται σαν ένα δεκανίκι, είναι ο ευρύς μάτι οριζόντιος όλων αυτών. ένας αναστατωμένος, νευρικός κύριος των τελετών.

 

Michael Hutchence: "Mystify"

Ένα ταξίδι στην καρδιά και την ψυχή του Michael Hutchence, του διεθνούς φήμης τραγουδιστή INXS, ενός πολύπλοκου και ντροπαλού ανθρώπου που πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του στο δημόσιο βλέμμα, σπάνια αποκαλύπτοντας τον αληθινό του εαυτό σε οποιονδήποτε εκτός από τους πολύ στενούς φίλους του. Τα σπάνια αρχεία και οι πληροφορίες από τον Hutchence, τους φίλους του, τους εραστές, την οικογένεια και τους συναδέλφους του απεικονίζουν τη ζωή του από το προβληματικό οικογενειακό του παρελθόν έως την κορυφή του μουσικού στερεώματος αλλά και στα βάθη του μετά από ένα φρικτό ατύχημα στην Κοπεγχάγη που τον απομάκρυνε απο την ικανότητά του να ασχοληθεί με την ξετυλιγμένη προσωπική και επαγγελματική του ζωή.

Ένα ταξίδι στην καρδιά και την ψυχή του Michael Hutchence, διεθνούς φήμης τραγουδιστή INXS, ενός πολύπλοκου και ντροπαλός που πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του στο δημόσιο βλέμμα, σπάνια αποκαλύπτοντας τον αληθινό του εαυτό σε οποιονδήποτε εκτός από τους πολύ στενούς φίλους του. Τα σπάνια αρχεία και οι πληροφορίες από τον Hutchence, τους φίλους του, τους εραστές, την οικογένεια και τους συναδέλφους του απεικονίζουν τη ζωή του από το σπασμένο οικογενειακό του υπόβαθρο στις κορυφές του βράχου και στα βάθη μετά από ένα φρικτό ατύχημα στην Κοπεγχάγη απομάκρυνε την αίσθηση γεύσης και οσμής, την ικανότητά του να ασχοληθεί με την ξετυλιγμένη προσωπική και επαγγελματική του ζωή.

Under the Californian sun

"The Plague Vendor"

Με βάση το Whittier της Καλιφόρνια, ένα προάστιο του Λος Άντζελες, οι Plague Vendor είναι ένα πανκ συγκρότημα που εκμεταλλεύεται τη νευρική και νυκτερινή τους ενέργεια στον ήχο οδήγησης. Ο ήχος του συγκροτήματος, που αποτελείται από τον τραγουδιστή Brandon Blaine, τον κιθαρίστα Jay Rogers, τον μπασίστα Michael Perez και τον τυμπανιστή Luke Perine, συνδυάζει τον χαρακτήρα του πρώιμου post-punk με την απερίσκεπτη στάση του hardcore δημιουργώντας ένα στυλ που στροβιλίζεται με νευρική ενέργεια ενώ αρνείται να κάτσει ακίνητος. Το 2014, η μπάντα υπέγραψε στη θρυλική ετικέτα punk Epitaph, όπου κυκλοφόρησαν το ντεμπούτο τους, το Free to Eat, την άνοιξη εκείνου του έτους. Καταγραμμένος μέσα σε δύο εβδομάδες με τον παραγωγό και τον μηχανικό Stuart Sikes (οι Walkmen, Cat Power, Modest Mouse), η μπάντα εξέδωσε την προωθητική δουλειά τους, το Bloodsweat, στις αρχές του 2016.

 

 

H Rock είναι εδώ "γυμνή", δυναμική και νοσταλγική!


Ας ξεκινήσουμε με το όνομα. Για να παραφράσω από το επίσημο βιογραφικό τους στο Facebook:

Το Γυμνό Κόμμα(The Nude Party) ξεκίνησε ως συγκρότημα που έπαιζε σε house parties στο Appalachian State University της Βόρειας Καρολίνας. Η μπάντα τζάμαρε με φίλους παίζοντας γυμνή στο σπίτι τους στην λίμνη. Όταν ξεκίνησαν να παίζουν σε διάφορα clubs και λέσχες στην Βόρεια Καρολίνα ονομάστηκαν και επίσημα The Nude Party αν και δέν μπορούσαν πλέον να παίζουν γυμνοί στις εμφανίσεις τους. Έχουν περάσει σχεδόν πέντε χρόνια από τότε και η μπάντα κυκλοφορεί το αυτοβιογραφικό της ντεμπούτο άλμπουμ. Έτσι,"κολλάνε" με το αδέξιο και εντυπωσιακό όνομα της μπάντας και πιθανώς ελπίζοντας ότι το πιθανό τους κοινό θα κοιτάξει το όνομα για να ακούσει τη μουσική τους. Και αυτό ακριβώς πρέπει να κάνει αυτό το δυνητικό ακροατήριο, επειδή το The Nude Party είναι ένα πραγματικά δυναμικό ντεμπούτο άλμπουμ.

 

 

Musicians or bands are very welcome to send us your job

and be heard on our Radio station!

Contact to our mail:

stergiousakis@hotmail.com

"I Slept With Joey Ramone"

 

Ένα νέο φιλμ για τους Ramones βρίσκεται στα σκαριά.

Το "I Slept With Joey Ramone" βασίζεται στην ομώνυμη βιογραφία που γράφτηκε από τον αδερφό του Joey Ramone,Mickey Leigh.Ο σκηνοθέτης Nick Cassavetes είναι ο επικεφαλής του project.

Ένα νέο φιλμ για τους Ramones βρίσκεται στα σκαριά.
 
Το "I Slept With Joey Ramone" βασίζεται στην ομώνυμη βιογραφία που γράφτηκε από τον αδερφό του Joey Ramone, Mickey Leigh.
 
Ο σκηνοθέτης Nick Cassavetes (Face/Off, Alpha Dog) είναι ο επικεφαλής του project.