On Spot

Under the Californian sun

"The Plague Vendor"

Με βάση το Whittier της Καλιφόρνια, ένα προάστιο του Λος Άντζελες, οι Plague Vendor είναι ένα πανκ συγκρότημα που εκμεταλλεύεται τη νευρική και νυκτερινή τους ενέργεια στον ήχο οδήγησης. Ο ήχος του συγκροτήματος, που αποτελείται από τον τραγουδιστή Brandon Blaine, τον κιθαρίστα Jay Rogers, τον μπασίστα Michael Perez και τον τυμπανιστή Luke Perine, συνδυάζει τον χαρακτήρα του πρώιμου post-punk με την απερίσκεπτη στάση του hardcore δημιουργώντας ένα στυλ που στροβιλίζεται με νευρική ενέργεια ενώ αρνείται να κάτσει ακίνητος. Το 2014, η μπάντα υπέγραψε στη θρυλική ετικέτα punk Epitaph, όπου κυκλοφόρησαν το ντεμπούτο τους, το Free to Eat, την άνοιξη εκείνου του έτους. Καταγραμμένος μέσα σε δύο εβδομάδες με τον παραγωγό και τον μηχανικό Stuart Sikes (οι Walkmen, Cat Power, Modest Mouse), η μπάντα εξέδωσε την προωθητική δουλειά τους, το Bloodsweat, στις αρχές του 2016.

 

"Εγώ ήμουν πάντα με τους Ινδιάνους"

Προσπάθησαν να απαγορεύσουν, να λογοκρίνουν και να σβήσουν τον Ινδικό πολιτισμό από την ιστορία rock and roll, αλλά η επιρροή της Native American είναι τυλιγμένη στο DNA της σύγχρονης μουσικής. RUMBLE: Οι Ινδοί που Rocked the World είναι μια ηλεκτρική ματιά στην ιθαγενή αμερικανική επιρροή στη λαϊκή μουσική, πηγαίνοντας βαθιά στα ιθαγενή θεμέλια του βράχου.
Το RUMBLE ανιχνεύει τις μελωδίες, τους ρυθμούς και τους ρυθμούς της παραδοσιακής εγγενής μουσικής καθώς πήραν διάφορες μορφές σε όλο το φάσμα του Αμερικανικού ροκ του 20ου αιώνα. Οι ντόπιοι Αμερικανοί, όπως ο Robbie Robertson και ο Buffy Sainte-Marie, βοήθησαν να ορίσουν την εξέλιξή του, ενώ οι εγγενείς κιθαρίστες και οι τυμπανιστές, όπως ο Link Wray - ο πρωτοπόρος ηλεκτρικών κιθάρων του οποίου το θεαματικό hit ήταν απαγορευμένο από το ραδιόφωνο, Hall of Famer Jimi Hendrix μέρος-Cherokee, Jesse Ed Davis, και πολλά άλλα άλλαξε για πάντα την τροχιά του ροκ και το roll. Οι ιστορίες τους λέγονται από μερικούς από τους μεγαλύτερους θρύλους της Αμερικής που τους γνώριζαν, έπαιζαν μουσική μαζί τους και εμπνεύστηκαν από αυτούς, όπως ο Γκλόλντ Κλίντον, ο Τάι Μαχάλ, ο Σλάλας, ο Τζάκσον Μπράουν, ο Τάμπου, ο Φοίνι Γκί, ο Κουίντσι Τζόουνς, Bennett, Iggy Pop, Steven Tyler και Stevie Van Zandt.

Προσπάθησαν να απαγορεύσουν, να λογοκρίνουν και να σβήσουν τον Ινδιάνικο πολιτισμό από την ιστορία rock and roll, αλλά η επιρροή της Native American είναι τυλιγμένη στο DNA της σύγχρονης μουσικής. Το RUMBLE: The Indians wo Rocked the World είναι μια ηλεκτρική ματιά στην ιθαγενή αμερικανική επιρροή στη λαϊκή μουσική, πηγαίνοντας βαθιά στα ιθαγενή θεμέλια του βράχου.

 

Το RUMBLE ανιχνεύει τις μελωδίες, τους ρυθμούς και τους ρυθμούς της παραδοσιακής εγγενής μουσικής καθώς πήραν διάφορες μορφές σε όλο το φάσμα του Αμερικανικού ροκ του 20ου αιώνα. Οι ντόπιοι Αμερικανοί, όπως ο Robbie Robertson και η Buffy Sainte-Marie, βοήθησαν να ορίσουν την εξέλιξή του, ενώ οι εγγενείς κιθαρίστες και οι τυμπανιστές, όπως ο Link Wray - ο πρωτοπόρος της ηλεκτρικής κιθάρα; του οποίου το θεαματικό αυτό hit ήταν απαγορευμένο από το ραδιόφωνο, Ο  Jimi Hendrix -μισός-Cherokee, Jesse Ed Davis, και πολλοί άλλοι άλλαξαν για πάντα την τροχιά της Rock 'n Roll. Οι ιστορίες τους λέγονται από μερικούς από τους μεγαλύτερους θρύλους της Αμερικής  που τους γνώριζαν, έπαιζαν μουσική μαζί τους και εμπνεύστηκαν από αυτούς, όπως ο George Clinton, Taj Mahal, Slash, Jackson Browne, Buddy Guy, Quincy Jones, Derek Trucks, Tony Bennett, Iggy Pop, Steven Tyler και Stevie Van Zandt.

 

This is Dublin calling!

Υπάρχει κάτι στο ζυθοποιείο στην πρωτεύουσα της Ιρλανδίας - και δεν είναι μόνο η Guinness(sic). Πέρνωντας ενέργεια από τη μακρόχρονη μουσική και την καλλιέργεια ποτών της χώρας, μια νέα συγκομιδή συγκροτημάτων χρησιμοποιεί το θόρυβο και τη δυσαρέσκεια και την διαμορφώνει σε μερικές από τις πιο συναρπαστικές μουσικές υπόγειους κιθάρες που έχει δει εδώ και χρόνια. Στην πρώτη γραμμή αυτού του πακέτου είναι και οι Fontaines D.C.

Οι δύο κιθαριστές του συγκροτήματος ακούγονται θορυβώδεις με μία μοναδική υπνωτική σχεδόν αίσθηση.. Η κορύφωση όμως έρχεται  από τον τραγουδιστή Grian Chatten - έναν άνθρωπο του οποίου η πυκνή ιρλανδική προφορά είναι γεμάτη από τις  ιστορίες απογοήτευσης και διανοητικής διάλυσης. Σφίγγοντας το μικρόφωνο του στέκεται σαν ένα δεκανίκι, είναι παρατηρητής όλων αυτών , ένας αναστατωμένος και καυστικός νευρικός κύριος .

 

 

Υπάρχει κάτι στο ζυθοποιείο στην πρωτεύουσα της Ιρλανδίας - και δεν είναι μόνο Guinness. Φωτιζόμενη από τη μακρόχρονη μουσική και την καλλιέργεια ποτών της χώρας, μια νέα συγκομιδή συγκροτημάτων χρησιμοποιεί το θόρυβο και τη δυσαρέσκεια και την διαμορφώνει σε μερικές από τις πιο συναρπαστικές μουσικές υπόγειους κιθάρες που έχει δει εδώ και χρόνια. Στην πρώτη γραμμή αυτού του πακέτου είναι το Fontaines D.C.
 
Είναι ζωντανό που η Fontaines D.C. έρχεται πραγματικά στη δική τους. Ένα τμήμα ρυθμού οδήγησης φορτώνεται προς τα εμπρός, καθώς οι διπλοί κιθαριστές του συγκροτήματος ακούγονται θορυβώδες πάνω από τη μάχη, την υπνωτική προσέγγιση του κύκλου. Όλα ξεχωρίζουν από τον τραγουδιστή Grian Chatten - έναν άνθρωπο του οποίου η πυκνή ιρλανδική προφορά είναι γεμάτη από τις απογοητευμένες ιστορίες απογοήτευσης και διανοητικής διάλυσης. Σφίγγοντας το μικρόφωνο του στέκεται σαν ένα δεκανίκι, είναι ο ευρύς μάτι οριζόντιος όλων αυτών. ένας αναστατωμένος, νευρικός κύριος των τελετών.

H Rock είναι εδώ "γυμνή", δυναμική και νοσταλγική!


Ας ξεκινήσουμε με το όνομα. Για να παραφράσω από το επίσημο βιογραφικό τους στο Facebook:

Το Γυμνό Κόμμα(The Nude Party) ξεκίνησε ως συγκρότημα που έπαιζε σε house parties στο Appalachian State University της Βόρειας Καρολίνας. Η μπάντα τζάμαρε με φίλους παίζοντας γυμνή στο σπίτι τους στην λίμνη. Όταν ξεκίνησαν να παίζουν σε διάφορα clubs και λέσχες στην Βόρεια Καρολίνα ονομάστηκαν και επίσημα The Nude Party αν και δέν μπορούσαν πλέον να παίζουν γυμνοί στις εμφανίσεις τους. Έχουν περάσει σχεδόν πέντε χρόνια από τότε και η μπάντα κυκλοφορεί το αυτοβιογραφικό της ντεμπούτο άλμπουμ. Έτσι,"κολλάνε" με το αδέξιο και εντυπωσιακό όνομα της μπάντας και πιθανώς ελπίζοντας ότι το πιθανό τους κοινό θα κοιτάξει το όνομα για να ακούσει τη μουσική τους. Και αυτό ακριβώς πρέπει να κάνει αυτό το δυνητικό ακροατήριο, επειδή το The Nude Party είναι ένα πραγματικά δυναμικό ντεμπούτο άλμπουμ.

 

 

Musicians or bands are very welcome to send us your job

and be heard on our Radio station!

Contact to our mail:

stergiousakis@hotmail.com

"I Slept With Joey Ramone"

 

Ένα νέο φιλμ για τους Ramones βρίσκεται στα σκαριά.

Το "I Slept With Joey Ramone" βασίζεται στην ομώνυμη βιογραφία που γράφτηκε από τον αδερφό του Joey Ramone,Mickey Leigh.Ο σκηνοθέτης Nick Cassavetes είναι ο επικεφαλής του project.

Ένα νέο φιλμ για τους Ramones βρίσκεται στα σκαριά.
 
Το "I Slept With Joey Ramone" βασίζεται στην ομώνυμη βιογραφία που γράφτηκε από τον αδερφό του Joey Ramone, Mickey Leigh.
 
Ο σκηνοθέτης Nick Cassavetes (Face/Off, Alpha Dog) είναι ο επικεφαλής του project.